Ik ben als kind misbruikt door Marjanneke

Dinsdag 16 November 2010 in categorie Knipsels

Krantenbericht over misbruikVerdorie nogan toe! Ik kom er na een halve eeuw achter dat ik als kind ben misbruikt!
Door Marjanneke, van de drogist aan de overkant.
Een bericht in de krant heeft dit trauma in mij wakker geschud.

In Doetinchem wordt namelijk een jongetje van zes jaar beschuldigd van seksueel misbruik van enkele klasgenootjes in groep twee van basisschool De Huet.

De zaak werd enkele weken geleden naar buiten gebracht door een moeder en  liep hoog op, aldus de krant. Zij stelde andere ouders op de hoogte.

Het jongetje zat drie weken thuis.
Maar maandag gaat het weer naar school.
Vijfentwintig ouders hebben hierop gedreigd hun kind in dat geval van school te halen.

U merkt, dit land gaat ten onder aan de hysterie van volkomen doorgeslagen mensen.
Zoals die moeder.

Hoe moest zij anders haar anatomische horizon verbreden?

Wij waren óók zes. Marjanneke was een half jaar ouder dan ik. Zij was enig kind en had een kamertje boven de drogisterij. Zij was mijn vriendinnetje geloof ik, want ik mocht bij haar spelen.

Op zekere dag bedacht Marjanneke dat het wel leerzaam kon zijn als zij haar kutje aan mij liet zien. Temeer omdat zij inschatte dat ik op mijn beurt genegen zou zijn mijn pikkie te tonen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Zij had geen broertjes, dus achteraf kon ik mij haar zucht naar kennis op dit gebied wel indenken. Het waren tenslotte nog niet de vrije jaren zeventig waarin moderne vaders hun kleine meid mee onder de douche namen. Hoe moest zij anders haar anatomische horizon verbreden?

Ook tegenwoordig is zulk aanschouwelijk onderwijs niet raadzaam voor vaders, hoe netjes en integer ze ook zijn. Een dergelijk vrije en ruimdenkende pedagogische insteek kan worden afgestraft met een aanklacht wegens ontucht. Want kinderen praten in alle onschuld nog wel eens hun mond voorbij en dan zijn doorgeslagen mensen er als de kippen bij om er een zaak van te maken.

Misschien moet basisschool De Huet eens voorlichting gaan geven aan hysterische ouders. Dan kunnen ze leren dat onderlinge seksuele ontdekkingsspelletjes volkomen normaal zijn bij kinderen van die leeftijd.
Want het lijkt me toch uiterst onwaarschijnlijk dat de koter in kwestie heeft liggen gangbangen met z'n klasgenootjes.

Ik van mijn kant heb mooie herinneringen aan Marjanneke.
Helaas is zij daarna uit beeld verdwenen.
De slet.

Tags: