Trippen tijdens het tandenpoetsen

Zondag 31 Oktober 2010 in categorie Milieu, flora, fauna, Lijf en ledematen

Niet in de neus!Al een paar jaar circuleert het bericht dat je door het snuiven van Paradontax tandpasta lekker gaat hallucineren. Ik had dit even gemist, want sinds de jaren zeventig houd ik de laatste ontwikkelingen op het gebied van geestverruimende middelen niet meer zo bij.
Mijn vrouw en ik gebruiken het al jaren, maar wij hebben in de badkamer tijdens het tandenpoetsen eigenlijk nooit allerhande prettige neveneffecten mogen ervaren. Althans niet van de Paradontax.

Verkocht van onder de toonbank...

We moesten onlangs vaststellen dat Paradontax bij de drogist tegenwoordig zowat van onder de toonbank wordt verkocht. Wanneer ze de tubes gewoon in de schappen zetten worden ze in grote hoeveelheden gestolen door Paradontax snuivende junkies. En dat terwijl het veronderstelde hallucinerend effect van Paradontax is gebaseerd op een misverstand.

In Paradontax zit onder meer Salvia officinalis. Oftewel: gewoon salie. Door een stel al te gretige gebruikers schijnt dit onschuldige plantje te zijn verward met de Salvia divinorum, een plant die wél intense hallucinaties teweeg brengt.

Het misverstand leeft blijkbaar tot op de dag van vandaag voort. Ik zie voor mij hoe de slachtoffers daarvan wanhopig twee tubes tegelijk in beide neusgaten leegknijpen, zich wanhopig afvragend wanneer de staat van verrukking nu eindelijk eens optreedt.

De drogisterijbranche zou meer en duidelijker voorlichting moeten geven. Immers, in de mond is die Paradontax al niet echt een genoegen (zout!), maar ook in de neus gaat  Paradontax met zijn 'actieve formule' radicaal op zoek naar tandplak en andere ongerechtigheden. Dat kan niet anders.

Ik weet eigenlijk niet of dergelijke spectaculaire effecten eveneens vallen onder het begrip hallucineren...

 
 
Sprong in de tijd

Tags: