God en internet

Donderdag 05 Juni 2008 in categorie Religie

Ach, het staat misschien wat muggenzifterig -om het maar niet te hebben over die copulerende mieren-, maar ik vind het nu eenmaal grappig om af en toe een missertje uit de media aan mijn verzameling toe te voegen.
Zo hoor ik al een tijdje een radioreclame van het internetbedrijf Solcon, dat mensen oproept om gebruik te maken van hun online backup dienst (al vanaf ¤ 4,95 per maand). Want anders zijn 'uw datagegevens niet veilig!'

Van zoiets gaat altijd mijn taalgevoel jeuken, want 'datagegevens' is natuurlijk dubbelop. Kan een keer gebeuren, zo'n foutje, maar Solcon is wel erg volhardend. Ook op hun website wemelt het van de 'datagegevens'.Van het één rol je in het ander. Nadere beschouwing leert namelijk dat Solcon niet zómaar een internetprovider is!
Nee, uw internettoegang vindt plaats vanuit een Christelijke levensvisie! Naar keuze analoog, ISDN of DSL.
Digitale tien geboden...


Die levensvisie is voor de geïnteresseerde klant samengevat in tien principes (pdf), hun digitale tien geboden, zeg maar.

Ik krijg de neiging om hun klantenservice te bellen en te vragen wat het technische verschil is tussen 'christelijk DSL' en 'gewoon DSL'.

O ja, en laat de moslims dit maar niet horen, want die willen natuurlijk dan meteen 'islamitisch DSL'.

Een ander risico is dat die christenen onderling ruzie krijgen. Dat is al vaker gebeurd. Dan breekt de hel los!
Voor je het weet zitten we dan opgescheept met christelijk gereformeerd DSL, doopsgezind DSL, gereformeerd DSL vrijgemaakt, apostolisch DSL, nieuw apostolisch DSL, remonstrants DSL en niet te vergeten Rooms-Katholiek DSL.
Dan raken we natuurlijk al snel verzeild in religieuze twisten over snelheid en bandbreedte!

Update: O, en dan nóg iets. Bijna over het hoofd gezien! Het is: crashen, crashte, gecrasht. Kunnen ze bij Solcon hun advertenties niet beter eerst even aan de dominee voorleggen? Die heeft tenslotte doorgeleerd...

Tags: