Natalee ontvoerd door aliens

Zaterdag 02 Februari 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Nederland is door dolle heen over de kwestie Joran van der Sloot. Want al is de leugen nog zo snel, Peter R. de Vries achterhaalt haar wel! Hij heeft de zaak rond de verdwijning van Natalee Holloway opgelost, zegt hij. Morgenavond gaat hij in een twee uur durende uitzending de Joran-tapes onthullen, waarin de jongeman 'bekent' dat hij het meisje in zee heeft laten glijden vanuit een bootje. De kijkcijfers zullen die van Boer zoekt Vrouw waarschijnlijk overtreffen.
Inmiddels heeft Joran al telefonisch aan Pauw en Witteman doorgegeven dat hij dit verhaal compleet verzonnen heeft.
Wat staat ons nog meer te wachten? Dat Natalee door aliens is ontvoerd?

Het is een tragische soap vol leugens, intriges en verraad. Met Joran als pathologische leugenaar en wijnwerper, Peter als zelfbenoemde grootinquisiteur en engerd met de priemende kunstogen, de 'vriend' als NSB-er, vader en moeder Van der Sloot als de wanhopige ouders die wensen dat ze indertijd abortus hadden gepleegd, Natalee als vermoedelijk dode mystery-guest, moeder Holloway als typisch Amerikaanse hysterica en Aruba als vakantieparadijs waar je je leven niet zeker bent.
Ik zeg u: als Paul Verhoeven hier straks niks mee kan is de vaderlandse filmindustrie geen knip voor de neus waard! Een ondraaglijke spanning maakt zich van mij meester: liegt-ie wel of liegt-ie niet? Peter zegt van wel, Joran zegt ook van wel, maar ook weer niet. Ik kan er niet meer tegen! Het wordt teveel! Telkens draait de leugen de waarheid weer een andere kant op. Denk je eindelijk dat het onderzoek is afgesloten, dat je dus weer verder kunt met je leven, komt die De Vries weer met een onthulling! Krijgt Nederland (dus inclusief Aruba) dan nooit eens rust? Moeten wij tot het einde der tijden worden gekweld met de vraag: heeft hij het gedaan of niet?

Zo langzamerhand ben ik bereid de hele rechtsstaat overboord te gooien voor een beetje rust in deze kwestie. Kunnen ze die Peter R. niet gewoon omleggen? Kunnen ze de ballen van Joran niet net zo lang onder stroom zetten tot hij bekent? Waar is Abu Ghraib als je het werkelijk nodig hebt? Kunnen we Hero 'boevennest' Brinkman niet op de zaak zetten? Kan Hugo Chavez niet bemiddelen?

U merkt, ik heb het helemaal gehad met die Joran van der Sloot! En ook met Peter R. de Vries! Ik kan ineens heel goed begrijpen dat er allerlei gekken zijn die de politie gaan bellen om te zeggen dat zij het hebben gedaan. Op zeker moment wordt het een mens gewoon allemaal teveel...

Tags: