De Robecoterreur

Woensdag 23 Januari 2008 in categorie Geldkwesties, Media

Er komt een dag dat ik mijn geduld verlies. Dat ik mij niet langer laat tergen door bepaalde radioreclames. Reclames zoals die van Robeco, die tientallen keren per dag aan mijn kop lopen te jengelen over hun 'rentenavigator'. En die dag komt snel naderbij. Ik sta dan niet meer voor mezelf in!

De voorbereidingen voor mijn vergeldingsactie verkeren in een vergevorderd stadium. Ik sta volkomen in mijn recht. Iedereen in dit land moet zijn steentje bijdragen aan de terrorismebestrijding en dat ga ik dus doen. Want de radioreclames van Robeco vallen absoluut onder terrorisme: ze maken onschuldige slachtoffers en ontwrichten de samenleving.

Ik had zo gedacht: ik detineer de voltallige raad van bestuur van Robeco op Klein Guantanamo Bay, oftewel Pampus. Daar worden de Robecoterroristen opgesloten in isoleercellen. Het licht blijft natuurlijk eeuwig branden. Verder moeten ze onafgebroken luisteren naar hun eigen commercials op een sterkte van van 120 decibel (pijngrens). Ze worden pas vrijgelaten na de uitdrukkelijke belofte om de maatschappij niet langer te terroriseren met hun rentenavigator of andere financiële producten. Beter nog: Robeco gewoon opheffen.

Ongetwijfeld zal van deze aanpak een preventieve werking uitgaan. Want die jongens van Managementboek.nl neem ik natuurlijk nét zo makkelijk te grazen. Of het zachte g-trutje van de SNS-bank. En al die drammers van de Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Intermediair en Volkskrant Banen moeten ook gaan oppassen!

Nee, onze overheid doet er beter aan om niet meer dan vijf reclames per dag voor hetzelfde product toe te staan. Dan gaat het bedrijfsleven waarschijnlijk wel weer miepen over vrijheid van meningsuiting en het recht op informatievoorziening, maar die luxe kunnen wij ons in deze tijden van mondiaal terrorisme niet meer veroorloven.
Het moment is aangebroken dat de radioluisteraar het recht krijgt op informatiedosering!

En dan nog dit:
Opmerkelijkste woord deze week: zaadextractie.
Zie: Volkskrant.

Tags: