Schadelijke televisie

Dinsdag 24 April 2007 in categorie Media

Wat is televisie toch een kermis der ijdelheid! Elke omroep heeft z'n kijkcijfercoryfeeën die bijkans niet van de buis te ranselen zijn. Soms is dat niet bijzonder hinderlijk, wanneer zij blijk geven van een zekere ingetogenheid of uitgesproken vakmanschap. Voorbeelden daarvan zijn Paul Witteman en Matthijs van Nieuwkerk. Die lijken eigenlijk gewoon standaard meegeleverd met je tv-toestel, dus daar doe je het dan maar mee. Daar schep ik dan ook wel eens over op: ik heb een tv met HD-ready en Paul Witteman.

Maar anderen zijn gewoon egotrippers, verwaande ijdeltuiten, je reinste televisiespam. Zelf heb ik de grootste moeite met God, bij de EO in de persoon van Andries Knevel. Het is enerzijds knap, maar anderzijds ook wel treurig wanneer je zo uitgesproken overtuigd kunt zijn van jezelf. Volgens mij sidderen ze bij de EO van hoog tot laag voor deze heiland van Nederland. De EO is er voor Andries Knevel en niet andersom. Zodra Andries weer een idee heeft waarmee hij zichzelf kan uitzenden, gaan zijn onderknuppels gedienstig voor hem aan de slag.

Wie graag kijkt naar het populaire late-night programma Pauw en Witteman staat nog een onaangename verrassing te wachten. Jeroen en Paul gaan straks de zomerstop in en Andries Knevel gaat dat gat opvullen voor u. Samen met zijn uitverkoren discipel Tijs van den Brink. U weet wel, de man met het flatscreen-gezicht. Aanvankelijk zou het programma al in januari starten, maar Andries wilde 'het succes van Pauw en Witteman niet onderbreken'. Heel edelmoedig en collegiaal natuurlijk, want wie zit er na het kijkcijferkanon Knevel dan nog op Pauw en Witteman te wachten? Dat zou sneu zijn voor de Vara.

Heel verrassend koos de EO als naam voor het programma 'Knevel & Van den Brink'. Ik heb nog een aantal Brieven aan God geschreven om te voorkomen dat dit onheil over de mensheid werd uitgestort, maar zoals gewoonlijk tevergeefs. Voortaan dan maar aangetekend doen.

Nu zult u nuchter en terecht zeggen dat ik toch niet hoef te kijken, maar zonder Witteman is het toch een beetje of mijn tv stuk is. Maar goed dat ik nog garantie heb. Bij de Mediamarkt zullen ze alle begrip hebben voor deze storing als ik uitleg: "Ja, hij geeft zo'n Knevelachtig beeld de laatste tijd!"
"O meneer, die is on-her-stel-baar beschadigd! Toestellen met Knevelbeeld kunnen we direct weggooien. U moest eens weten hoeveel klachten wij daarover krijgen. Het is niet te geloven wat een schade die man aanricht. Hopelijk komt er gauw een Knevelfilter, want dit kán niet langer zo!"

Tags: