Imam kan niet tegen drank

Donderdag 29 Maart 2007 in categorie Religie

Gisteravond zat imam Ahmed Salam, bijgenaamd 'de handenweigeraar', met zijn zoon Suhayb bij Pauw en Witteman. Er mocht geen wijn op tafel, want daarmee wilden de heren niet worden geconfronteerd. Wijn was tegen hun religieuze opvattingen.
Dit vonden de overige aanwezigen natuurlijk stiekem heel erg ongeïntegreerd, fundamentalistisch en achterlijk, maar uit beleefdheid paste men zich aan.

In het vrijdenkende Nederland kan zoiets anno 2007 natuurlijk écht niet meer. Het wordt tijd dat die moslimfundi's zich maar eens gaan aanpassen. Stel je voor dat je alles maar gaat verbieden dat tegen religieuze principes is zeg! Zo doen we dat hier in Nederland niet hoor!
De heren Salam moeten maar eens leren dat je bijvoorbeeld bij Balkenende aan tafel rustig een fijne joint kan zitten rollen. En de uitstoot daarvan kun je zonder bezwaar de hele avond onbekommerd in z'n gezicht zitten blowen. Daar zal hij heus niets van zeggen. Evenmin zal hij protesteren tegen het nuttigen van enige versgeplukte paddo's in zijn bijzijn. Hij vindt tenslotte ook dat coffeeshops binnen een straal van 500 meter van een school gewoon moeten kunnen. Daar zijn we in Nederland heel liberaal in. Net als over roken op de werkplek en in de horeca. Vrijheid blijheid, leven en laten leven.

Wij zullen ook de laatsten zijn die moeilijk gaan doen over bier- en breezerzuipende pubers in een caravan op het boerenerf. Een weedplantage op zolder is een leuke hobby voor mensen met groene vingers. Zó werkt dat hier! Al die dingen passen nu eenmaal binnen onze eigen Joods-Christelijke traditie! In onze kamerstukken en verkiezingsprogramma's zul je de woorden cannabis, coffeeshop, hennep, tabak en alcohol niet tegenkomen. Daar zijn wij in Nederland veel te ruimdenkend voor!

Dus wat denkt die imam wel? Een beetje zitten zeiken over een wijntje! Dat is het bloed van Christus, ja! Een beetje meer respect voor onze waarden en normen!

Tags: