het carnavalskabinet

Vrijdag 23 Februari 2007 in categorie Politiek & Maatschappij

Nou, u heeft het zeker wel gemerkt, hè? We hebben een nieuw kabinet! En wát voor kabinet! Het blaakt van zelfvertrouwen.
Na al die voorgaande zurige kliekjes van Balkenende werd deze ploeg ons gepresenteerd als een echt bevrijdingskabinet. Kosten noch moeite zijn gespaard om ons te overtuigen dat we eindelijk weer opgelucht kunnen ademhalen. Wat een onderling vertrouwen! Wat een teamgeest! Wat een saamhorigheid! En zo deskundig ook! De beste vriendjes op de beste plaats. Vorige installaties van kabinetten gingen tamelijk geruisloos voorbij, maar dit keer leek het wel of ze een evenementenbureau hadden ingehuurd. Het voltallig mediapersoneel werd gemobiliseerd om er bij het volk in te rammen met wat voor nieuw elan deze regeringsploeg 'begeistert' is.

Ja, dit is een echt hosannakabinet, een hallelujakabinet, een carnavalskabinet, een fééstkabinet! Balkenende heeft gekende partybeesten als Hirsch Ballin en Donner zelfs moeten weerhouden om vlaggetjes op hun wangen te schminken. Ze zijn uiteindelijk overeengekomen daarmee nog even te wachten tot ook Rouvoet en Middelkoop een beetje gewend zijn. Maar zodra die hun eerste schroom hebben overwonnen gaan ze helemaal los!

De komende maanden trekken ze het land in om te horen wat er onder de bevolking leeft. Tegen die tijd zal uw plaatselijke overheid bekend maken waar u zich dient op te stellen voor de polonaise!

Tags: