sargasso vijf jaar

Woensdag 20 December 2006 in categorie Incrowd: over webloggen

Van Sargasso kreeg ik het uitdrukkelijke verzoek om aandacht te besteden aan hun vijfjarig bestaan. Daaraan voldoe ik graag, want het is een mooi en interessant weblog waar ik elke dag eventjes kijk.
Afgaand op de berichten op Sargasso schijnt vijf jaar een heel bijzondere leeftijd te zijn voor een weblog. Stom dus dat ik in oktober het jubileum van Verbal Jam niet grootser heb aangepakt. Dat had gewoon gemogen, merk ik nu. In de loop der jaren is het aantal medewerkers bij Sargasso uitgegroeid tot twintig en dat staat garant voor een gestage productie van goede kwaliteit. Inmiddels hebben ze twee Dutch Bloggies gewonnen, de media gehaald met ondermeer het uitdiepen van de Europese grondwet en staat een samenwerking met Tegenlicht op stapel.
Met al die ontwikkelingen is ook het borstkloppen enigszins toegenomen, want met z'n twintigen durf je blijkbaar harder te kloppen dan in je eentje. Dat zie ik de individuele weblogger nog niet zo snel doen. Maar bij Sargasso gaan er tegenwoordig heuse persberichten de deur uit. Bidt men stilletjes dat Volkskrant of NRC een minderheidsbelang in het weblog gaan nemen?
Ik hoop dat Sargasso de komende vijf jaar de frisse scherpte houdt die het tot dusver had en feliciteer ze van harte met hun jubileum.

Update: zie tijdelijk ook 'verborgen tekst' in de rechterkolom.

Tags: