Daadkrachtig gebral

Donderdag 06 April 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Politiek & Maatschappij

'Verdonk kandidaat lijsttrekker VVD'. O nee hè! Nu moeten we weer wekenlang daadkrachtig gebral aanhoren! Ze was niet links, niet rechts, maar recht door zee, riep ze dinsdag als een meisje van het schooltoneel. Ons land blijft ook niets bespaard!
Ik heb de woensdag benut om even tot tien te tellen, want ik verdraag dit soort dingen slecht. Je zou bijna wensen dat Wiegel weer kwam bovendrijven, dan viel er tenminste nog wat te lachen.

Haar campagneleider Kay van de Linde vergiftigt het politieke polderklimaat met oneliners naar Amerikaans voorbeeld. Die bobbels in mijn schoenen zijn mijn kromme tenen.

Het hebben van een campagneleider voor interne partijverkiezingen is sowieso al een vertoon van eigen zwakte. Een béétje kandidaat kan dit op eigen kracht. Nu krijg je van die uitgekauwde retoriek als 'het voorkomen van een rampzalig links kabinet'. Of goedkope lokkertjes als belastingverlaging.
Belastingverlaging bestaat niet. In een 'sideletter' van de belastingwet staat: 'Wat de staat met de ene hand geeft, pikt zij met de andere weer in.'

Rita wil van Nederland weer een 'ondernemend land' maken, de boel eens even 'opschudden'. Ik zie de nieuwe VOC al voor me: de Verdonk Opschud Club.
Wij hoeven helemaal niet te worden opgeschud. Door dit kabinetsbeleid zijn wij al jaren klaarwakker en voortdurend op onze hoede. Pas op voor zakkenrollers!

Recht door zee. Kun je dat zeggen van iemand die politiek van PSP tot VVD gezwalkt heeft? Van mij mag ze op de klippen lopen.

Tags: