een spijtbetuiging

Dinsdag 28 Februari 2006 in categorie Opinie

De Europese Unie stelt zich kordaat op in de cartoonkwestie. Er zijn excuses aangeboden. De meeste landen wilden zelfs diep door het stof, maar gelukkig wisten onze eigen Ben Bot en Tjechië dit nog net te voorkomen. Maar uit de oorspronkelijke versie, waarin 'diepe spijt' wordt betuigd, blijkt dat de moraal op het wereldtoneel wordt bepaald door handelsbelangen. Ook staan de meeste oliekraantjes onder supervisie van de Profeet (vzmh), dus die kun je maar beter te vriend houden. Misschien kan de Europese Unie bij de fanatiekste aanhangers van de Profeet (vzmh) eens met eenzelfde voortvarendheid informeren waar de excuses blijven voor de aanslagen in New York, Madrid en Londen. Voor de moord op Theo van Gogh. Voor de fatwah tegen Salman Rushdie. Voor de ontvoerde en onthoofde burgers in Irak en Afghanistan. Voor de antisemitische cartoons tegen de Joodse religie. Ik noem maar een paar dingen.
De moslimfundamentalisten zullen er niet aan beginnen, want dan kunnen ze wel aan de gang blijven. Maar de realiteit rechtvaardigt een cartoon over degene in wiens naam het bloed gevloeid is. Daar komt hij dan eigenlijk nog heel netjes mee weg, zou ik zeggen...

Update 1 maart 2006: Van lezer Willem Brouwers uit Denemarken kregen we deze bijzonder <%popup(cartooncartoon.jpg|903|597|bijpassende en rake strip)%> toegestuurd (klik voor pop-up).

Tags: