mening vergeten

Zaterdag 29 Oktober 2005 in categorie Schandelijke taferelen

Ik ben deze week helemaal vergeten wat te vinden van de hulpactie voor Pakistan, de brand op Schiphol en de voorgenomen herdenking van Theo van Gogh. Laat ik er dus nu dit van zeggen: het is allemaal bijzonder tragisch. Elk in z'n eigen soort. Niet alleen de gebeurtenissen zelf, maar ook de manier waarop we ermee omgaan. Wij geven een stuk minder voor Pakistan dan voor de Tsunami. Want in Pakistan wonen allemaal terroristen en in Thailand gaan we op vakantie. Ook vragen wij ons af waarom een land dat blijkbaar geld zat heeft voor een eigen kernwapenprogramma nog behoefte heeft aan ons zuurverdiende kleingeld.

De brand op Schiphol is minder erg dan Volendam. Althans, wanneer wij afgaan op de hoeveelheid media-aandacht. Dit komt waarschijnlijk doordat wij in meerderheid stiekem blij zijn dat Verdonk voor ons het vuile werk opknapt. We zijn nu wel tolerant genoeg geweest. Daar komt bij dat ze in Volendam zo fijn kunnen zingen en voetballen. Asielzoekers en bolletjesslikkers hebben op dat gebied nog helemaal niks laten zien.

In Amsterdam is er gênant gesteggel gaande wie er wel en niet welkom is bij de herdenking van de dood van Theo van Gogh. Cohen mag eigenlijk niet komen omdat Theo een hekel aan hem had. Balkenende moet ook wegblijven, want hij is na het drama niet bij de familie op bezoek geweest en wel bij de kindertjes in de uitgebrande scholen. De familie Van Gogh lijkt in deze discussie in kleinburgerlijkheid niet onder te doen voor de gemiddelde Nederlandse hoeksteen.

Kortom, het is allemaal weer ouderwets lekker Holland op z'n smalst. Dus waar zal ik me eigenlijk druk over maken? Ik ben al blij dat ze voor Schiphol en Theo géén inzamelingsactie organiseren!

Tags: