de gemoederen

Donderdag 14 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Sommige mensen hebben het er maar moeilijk mee, met zo'n staking. Een mini-compilatie van de meningen van wakker Nederland:

Links werkschuw tuig is 't, en niks anders! Allemaal egoïsme van die gasten die eerder willen stoppen met werken, enkel eigenbelang. Die stakers willen vanaf hun 55ste op hun reet zitten op kosten van de werkende minderheid! Iedereen moet thuis blijven, alleen maar omdat dat tuig te besodemieterd is om even door te werken. Kom, ik ga weer eens aan het werk. Proberen deze economie draaiend te houden...

Het zijn de mensen met de korte neuzen, die in plaats van verder te denken liever hun vetgedrukte ochtendblad nawauwelen of het onderkruipersgedrag van Edwin Evers van Radio 538 bejubelen. Misschien had meneer Evers beter tòch z'n MEAO kunnen afmaken. Dan had hij nu wellicht iets genuanceerder gedacht over de werknemers die vroeger de economie draaiende hielden en dit land zelfs dusdanig rijk hebben gemaakt dat hij nu onbekommerd zijn verwende domme praatjes de ether in kan slingeren.

U ziet: ook mij gaat het populisme vlot af als ik er eventjes voor ga zitten.