verkeerde ingang expreszo

Dinsdag 12 Oktober 2004 in categorie Media

Wat een koddig nieuws hebben we toch weer de laatste dagen. Zo ontstond er veel ophef over het homofiele lesboblad c.q. lesbisch homoblad Expreszo, dat begin oktober een speciale uitgave in een oplage van 420.000 stuks naar de middelbare scholen stuurde. Het ministerie van Onderwijs ondersteunde deze voorlichtingsactie financieel.

Het gebezigde doelgroeptaalgebruik stond het behoudende deel der schooldirecties echter niet aan en dus belandde het blad op nogal wat scholen in de papiercontainer of ze stuurden het gewoon terug, zonder dat het de leerlingen ooit had bereikt.

Vanmorgen hoorde ik een discussie op de VPRO-radio. Een homoseksuele scheidsrechter vond het schande dat fijn-christelijke scholen het blad weggooiden. Een heteroseksuele mevrouw van het CDA vond het schande dat er zulke groftalige humor in stond. Een vast wel homoseksuele woordvoerder van Expreszo, ene meneer Björn van Roozendaal, had wel op enige weerstand in sommige sectoren van het onderwijs gerekend en verklaarde serieus: "Dat is nu precies de reden dat we dit blad door de achterdeur naarbinnen hebben gereden." Tja, dàt moet je natuurlijk niet doen bij homofoben!

Het gewraakte nummer van Expreszo is overigens nog als pdf-bestand te downloaden.