Rottend draagvlak

Woensdag 15 September 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels, Brutale brieven

Beste Jan Peter,

Met verbijstering heb ik kennis genomen van het feit dat je met een knullige ontsteking aan je voet in het ziekenhuis bent gaan liggen. Je rechtervoet nog wel! De voet die we juist het hardste nodig hebben! Maar goed, het kwaad is nu al geschied, want hiermee geef je natuurlijk een totaal verkeerd signaal af naar de samenleving. Je geloofwaardigheid is aangetast. Straks kom je nog in de WAO! Ik stuur meteen een keuringsarts bij je langs, want dit kan zo niet, laat dat volstrekt helder zijn. Aansteller!

Als je het hebt over christelijk plichtsbesef voel ik mij geroepen om jou direct enige prikkels uit te delen om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Trouwens, je ligt daar toch niet stiekem bij te klussen of zo, hè? Laat ik het niet merken, anders ga ik je onmiddellijk korten op je ziekengeld.

Maar wat die prikkels betreft: wist je dat je ontzettend moet uitkijken met zo'n ontsteking aan je voet? Bij voeten is de doorbloeding in beginsel niet zo best, dus je moet niet gaan liggen, maar juist keihard aan de slag. Anders krijg je gangreen, in de volksmond ook wel koudvuur genoemd. Daarbij gaat het vlees rotten en stinken en valt het straks zo van je botten af. Voor je het weet is niet alleen je voet, maar je hele been zwart. Door die ontsteking komen daar al heel snel bacteriën bij en dan ontstaat de zogenoemde 'natte gangreen'. Wanneer je bovendien nog gas producerende bacteriën zijn, raakt de aangetaste voet helemaal opgeblazen en spat hij op zeker moment heel erg onfris uit elkaar. In mijn wekelijkse nachtmerrie gebeurt dat ook altijd met ons kabinet.

Maar goed, ik dwaal af. Neem dus je verantwoordelijkheid en kom als de donder met daadkracht je nest uit. Als extra prikkel doe ik er een fijne ansicht bij.
Ik zie je spoedige terugkomst met vertrouwen tegemoet.
Collegiale groeten,

Aart Jan de Geus,
Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tags: