strafwerk

Vrijdag 10 September 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over de leraren waar eerst zo'n vreselijk tekort aan was en die nu door bezuinigingen bij duizenden de laan uitgaan.
Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over hoge onderwijsambtenaren die zichzelf verrijken op kosten van een gemeenschap die de broekriem moet aanhalen.
Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over de gigantische kostenoverschrijding van een onnodige Betuwelijn.
Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over het dieptepunt in de zorgkwaliteit van verpleeghuizen, dat ongetwijfeld is veroorzaakt door de bezuinigingen.
Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over de zo hoogstnoodzakelijke privatisering van het UWV die erin resulteert dat de WAO-premies hoger worden en nu voor de helft moeten worden betaald door de werknemer.
Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over de Zembla documentaire die laat zien dat moeilijke meisjes die behandeling nodig hebben worden opgesloten bij criminele meisjes. Binnenkort worden de groepen vergroot, komen jongeren met meerderen op één cel, wordt het aantal groepsleiders verlaagd. Spreek vrijmoedig over normen en waarden, zolang ze maar geen geld kosten.
Ik moet mij vandaag inhouden om niet te schrijven over het snijden in de subsidies voor zorg- en welzijnsprojecten.

Anders ontaardt dit stuk in een vreselijk agressieve en bijkans bloedige scheldpartij op het kabinet Balkenende.

Ik geloof dat ik maar eventjes ga liggen...