de sauzen van calvé

Donderdag 24 Juni 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laurens Jan Hekking... eh... Brinkhorst
Minister Hekking...
eh... Brinkhorst
Onze minister Brinkhorst solliciteert ernaar niet alleen tomatenketchup, maar het hele assortiment Calvé-sauzen over zich heen te krijgen! O nee, dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen, dat zijn staatsgevaarlijke opmerkingen! Want ketchup en taarten zijn de voorlopers van kogels volgens de verwarde logica van het nieuw-rechtse onbenul. Staat u mij toe dat ik dan op z'n minst even verbaal over deze D-66 minister heenkots!
Die Brinkhorst, dat is een sluwe rakker. Die denkt: "Dat hele zooitje achterbanplebs van de FNV zit nou toch naar 't voetballen te kijken, dan kan ik ze onderwijl wel even een oor aannaaien!" Want ze werken niet hard genoeg volgens dit prominent lid van de Boevenbende van Balkenende. En daarom schrijft hij stiekem een brief. Dit noemt hij de Groeibrief. Daarin vindt hij dat de Nederlandse loonknecht terug moet naar de 40-urige werkweek en ook na zijn 65ste moet doorsappelen.

De minister van Economische Zaken leeft in de eigenaardige veronderstelling dat de economie zal groeien door zijn Groeibrief en dat het dus tot heil en zegen van ons allemaal is. De 36-urige werkweek is indertijd ingesteld om de werkloosheid te bestrijden. De kleiner geworden hoeveelheid werk werd op die manier beter verdeeld.

Onder dit kabinet loopt de werkloosheid ook weer gigantisch uit de klauwen. Veertig uur werken leidt dus tot nòg minder banen en nòg meer werklozen. Dat snapt iedere idioot. Ook deze minister snapt dat, want dat is een idioot! Langer werken waar minder werk is, ja dat klopt helemaal, zo groeit onze economie absoluut.
Dit kabinet is ook helemaal niet van plan de werkloosheid te bestrijden. Het gaat toch lekker zo? Dan heb je straks tenminste weer een excuus om de rechten van de werknemers verder in te perken.

Tj. Hekking
Wethouder Brinkhorst...
eh.. Hekking
Het is ongelooflijk hoe brutaal dit kabinet bezig is met op Thatcheriaanse wijze de bestaanszekerheid van de werkenden en de niet-werkenden in dit land te vernietigen. Breek mij de bek niet verder open, want het schuim van woede staat mij nu reeds op de lippen! Hier wordt voortvarend gewerkt aan herinvoering van het schaamteloos schofterig kapitalisme van het begin van de vorige eeuw. De grote bedrijven en de regenten aan de macht.

Wanneer u het hier niet mee eens bent kunt u maar beter zorgen dat u snel een flink fortuyn vergaart. Niet denken: ik ben een kleine ondernemer, dus ik lust al die linkse praat niet. Ga dan eerst maar eens een offerte vragen voor uw inmiddels geprivatiseerde arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dan merkt u dat u die premie niet zult kunnen opbrengen. Dat de Wet Arbeidsongeschikheid Zelfstandigen is verdwenen heeft u te danken aan deze regering.

“Ze moeten u er 'flexibel' uit kunnen schoppen.”
Niet denken: ik heb een vette baan met een leaseauto, een gigantisch salaris, dus ik zit goed en ik stem dus maar D-66, CDA of VVD. Nee, u staat straks van de ene dag op de andere op straat als uw baas dat uitkomt. Want de onslagbescherming moet minder. Ze moeten u er 'flexibel' uit kunnen schoppen. U krijgt géén ontslagvergoeding, u krijgt géén WW als u niet al minstens twaalf jaar werkte. Want dàt wil Brinkhorst in zijn Groeibrief. Dat wil deze Boevenbende van Balkenende! Bewaar vooral die Heineken luidsprekerhoed. Die komt straks nog van pas op de publieke tribune van ons parlement...

Gaat u allen rustig voetbal kijken...