anders uitzetten

Woensdag 05 Mei 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels

Minister Verdonk krijgt weinig medewerking van de gemeenten in Nederland voor de vestiging van uitzetcentra. Dokkum en Eindhoven wilden niet. Hilversum en Laren wèl, maar die hebben teveel noten op hun zang. Het wordt dus lastig, want binnen drie jaar moeten die 26.000 asielzoekers het land uit. De minister is nog wel in onderhandeling met andere gemeenten, maar zij verklapt niet welke.

Uit betrouwbare bron valt echter te vernemen dat de minister vooral het plaatsje Lobith op het oog heeft. Maar ook Lobith gaat al moeilijk doen met allerlei eisen. Zo wil men in Lobith wel meewerken aan een uitzetcentrum, maar dan alleen voor Batavieren.
"Die gasten moeten onderhand óók maar weer eens weg, want die hebben nou wel lang genoeg geprofiteerd van onze voorzieningen!" liet een anonieme woordvoerder van de plaatselijke LPF-fractie weten.

Wanneer zij met die uitzetcentra zoveel tegenwerking blijft krijgen, overweegt minister Verdonk haar toevlucht te nemen tot speciale outletstores voor asielzoekers. Want als het er uiteindelijk dan tóch op uitdraait dat je die lui gewoon op straat moet zetten kun je er maar beter nog een centje aan verdienen, is de redenering...

Normaal haal je de batterijen eruit als gewoon uitzetten niet lukt.