het ware geloof 1

Zaterdag 24 April 2004 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Ik krijg teveel religie aan mijn hoofd de laatste tijd. Ons kabinet is op kruistocht tegen de Islam. De Islam predikt vanuit de El Tawheed moskee het doden van homo's en het slaan van vrouwen. Islamitische scholen belemmeren de integratie. Een filmregisseur maakt het paasfeest tot een bloedbad. Dominee Carel ter Linden zegent het huwelijk in tussen de prins en het gangstermeisje. En daar moeten wij ons dan allemaal mee gaan bezighouden! Daar hebben wij geen tijd voor.

Wij kunnen zo niet langer doorgaan. Ons maatschappelijk leven dreigt teveel te worden bepaald door aannames. Wij moeten daarom de religie geheel afschaffen. Dat is de ware verlossing. Het wordt hoog tijd dat wij Het Licht gaan zien, om te beginnen in Nederland. Ik zal u helpen om hier en nu van uw nutteloos geloof af te komen. Voorzover u dat geloof had uiteraard. Dit doe ik in de vorm van overdenkingen. Ik leg u gedachten voor, u denkt erover. Binnen niet al te lange tijd bent u van uw geloof af. Zo niet dan bent u een type dat ze alles kunnen wijsmaken en dan kunt u zich beter op Jomanda gaan richten. Die heeft tenminste nog een website.

De eerste gedachte is: er bestaat een opperwezen. Dit opperwezen is dusdanig allesomvattend dat wij dit niet kunnen bevatten en dus ook geen pogingen daartoe hoeven te ondernemen. De wegen van het opperwezen zijn ondoorgrondelijk. Laat dus maar zitten.
De tweede gedachte: het opperwezen hoeft niet vereerd te worden. Wanneer het opperwezen vereerd zou willen worden zou hij een éénduidige verschijning kiezen en zich niet manifesteren in elkaar beconcurrerende types als Jaweh, God of Allah. Sidekicks als Jezus, Maria of Mohammed zijn al helemáál overbodig.
De derde gedachte: het opperwezen is geen schoolmeester. Hij straft niet en hij beloont niet. Slijmen om bij hem in de gunst te komen is dus zinloos. Het opperwezen staat overal boven.

Wordt vervolgd (deo volente).