Het ruige leven van Rob Oudkerk

Zaterdag 17 Januari 2004 in categorie Politiek & Maatschappij, Media

De positie van de Amsterdamse wethouder en oud-kamerlid Rob Oudkerk wordt steeds meer onhoudbaar, kwettert het radionieuws deze morgen met nauw verholen opwinding. Want de wethouder gaat naar de hoeren en het bewijs schijnt op videobeelden te staan. En dus was hij chantabel. Dat hoerenlopen gebeurde destijds in Den Haag, maar in Amsterdam is hij daar plezierig mee doorgegaan. We kunnen die 'e' op het straatnaambordje van het Oudekerksplein blijkbaar wel doorstrepen.

En dus barst nu de discussie los of Oudkerk dat losbandig gedrag in zijn positie wel kan maken. Woorden als 'voorbeeldfunctie', 'chantabel' en 'privézaak' zult u in dit verband veel in de media tegenkomen. Je zou daarentegen ook kunnen zeggen: nu kómt de politiek eens fijn onder de mensen, is het wéér niet goed!

Tja, wat moeten wij hiervan vinden? Als burger overvalt het je toch een beetje dat een politicus ook een driftleven heeft. Ik ben in elk geval blij dat de huisarts Oudkerk mijn huisarts niet is, anders had ik op het spreekuur telkens die vuile grijns van mijn gezicht moeten proberen te houden.

Maar als wij de hoeren mogen geloven -en die geloven wij- is Oudkerk lang niet de enige hooggeplaatste die in hun branche vertier komt zoeken. Dit weet ik overigens van de televisie, niet van de hoeren zelf. Ik zeg 't maar even, anders is mijn positie hier thuis straks ook onhoudbaar geworden. Die andere schuinsmarcheerders weten het kennelijk alleen beter te verbergen. Ook rondom dat Anne Frankplantsoen in Eindhoven waren er de nodige geruchten, die vervolgens krachtdadig de kop in zijn gedrukt.

Rob Oudkerk hangt echter gewoon de stoere jongen uit, hem maakt het allemaal niet uit. Van hem mogen ze alles weten. Hij gaat lekker prat op dat ruige leven van hem. Zuipen, snuiven, surfen en hoereren. Dan heb je later tenminste iets om een boek over te schrijven.

Uiteindelijk heeft Rob Oudkerk denk ik gewoon de verkeerde vrienden, net als veel van die kut-marokkaantjes. Want wie gaat er nu in de kroeg zijn spannende hobbies doornemen met uitgerekend Heleen van Royen-Kroon? Die komt ook uit Amsterdam-Slotervaart, alweer: net als veel van die kut-marokkaantjes. Allemaal tuig daar in dat Slotervaart. Niet te vertrouwen.

Ikzelf woon trouwens ook in Slotervaart, dus kun je nagaan.

Tags: