Tirade tegen de spin

Donderdag 06 Februari 2003 in categorie Milieu, flora, fauna

"Moet dat per se in mijn badkamer, al die spinnenwebben? Straks ben jij weer vertrokken en zit ik met de rotzooi! Ruim 't lekker zélluf op! En maar janken dat de mensheid de natuur verpest. Kijk naar je eige, zeg! Het is gewoon een bende, die hele natuur! Moet je nou toch eens zien: meters afgeschreven vangnet met uitgezogen lijken erin! En straks ijskoud in dat hoekkie verderop weer opnieuw beginnen...

Jij moet eens wat mensbewuster met je omgeving omgaan, weet je dat? Want ik kan straks weer met die stofzuiger boven m'n macht getild die uitgekakte spinselspaghetti van jou zien weg te krijgen. Heb je de rekening van mijn chiropractor wel eens gezien? Jij hebt geen flauw benul van wat je allemaal aanricht in de menselijke biotoop!

De liefde kan niet van één kant komen, ja? Wij maar lid worden van Natuurmonumenten, het Noord-Hollands Landschap, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds! En wat doe jij? Niks. Geen greintje betrokkenheid bij de problemen van de mens! Nou zit je hier nota bene toch in de douche, maar de Watersnoodramp van 1953 herdenken ho maar. Ik zie hier ook geen Memisa-kalendertje 2003 hangen. Daar kreeg jezelfs nog vier gratis wenskaarten bij van beeldend kunstenares Annelies Hoek! Zoiets laat je toch niet schieten? Maar nee hoor, jou interesseert dat allemaal niks.

Ben jij lid de Novib of van Amnesty International? Nee, jij martelt zelf veel te graag! Het is toch bij de wilde spinnen áf, zeg! Jij bent gewoon een ordinaire profiteur, een uitzuiger, een klaploper, een uitvreter! Een lijkenpikker die het grootste deel van de dag maar een beetje lamlendig in z'n web hangt! Jij zit maar een beetje vliegen te vangen hierzo!"

Spinnijdig word ik van zoiets...

Tags: