uit het raam gegooid

Dinsdag 04 Februari 2003 in categorie Media

Op dinsdagmiddag 10 december 2002 landde rond kwart voor drie plotseling een traumahelicopter op het speelterrein tussen de flats in de Jan Vethstraat te Amsterdam, Overtoomseveld.

Later bleek dat in de achtergelegen Suze Robertsonstraat de Somalische vrouw Kaddija Abdallah Hassan naakt en zwaargewond in de tuin aan de achterzijde van een woning aldaar was aangetroffen. Zij was vermoedelijk uit het raam geduwd en had een gebroken rug.

In de media is ten tijde van dit incident weinig aandacht besteed aan deze zaak. De Amsterdamse lokale televisie AT5, anders nooit te beroerd om met camera direct ter plaatse te zijn, liet verstek gaan.

<%image(traumaheli.jpg|200|135|Foto: copyright Verbal Jam.)%>

Pas op 3 februari 2003 kreeg de zaak landelijke bekendheid doordat het programma Opsporing Verzocht getuigen opriep. Men wilde daarbij onder meer antwoord op de vraag of de vrouw uit het raam was gevallen of geduwd. Een ietwat onbegrijpelijke vraag, aangezien de ramen in de betreffende flats dusdanig hoog zijn geplaatst, dat de kans om eruit te vallen uiterst gering is. Bovendien vroor het ten tijde van het incident, geen weertje om nu eens lekker het raam open te hebben.

Gelukkig heeft de vrouw de val overleefd. Zij verblijft in een revalidatiecentrum.