Merel-book

Woensdag 01 Januari 2003 in categorie Incrowd: over webloggen

Merel Roze zou als het goed is de I-book in de BNN-blog40 gewonnen moeten hebben. Dat is zeer verdiend, want zij is één van de die-hard schrijfsters in de logwereld. Ik ben benieuwd of zij hem ook inderdaad krijgt toegestuurd.
Verbal Jam heeft zich op onverklaarbare wijze in de blog40 weten te handhaven op grond van slechts 20 stemmen. Bij de laatste check stond VJ zelfs op nummer 9 (?????). Misschien is een plaats in de top 10 nog goed voor een diskette met de handtekening van wijlen Bart de Graaff.

Maar gottogot: wat wás die blog40 een ondoorzichtig geheel. Ik bèn al geen statistisch onderlegd bètatiep, maar hun methode was volgens mij zelfs voor het CBS te hoog gegrepen!

Zoals u vermoedelijk weet begon mijn verstand er op zeker moment dan ook bij stil te staan, gaf ik de pijp aan Maarten, hief ik schreiend de handen ten hemel en gooide ik in één moeite door de handdoek maar in de ring. Dat was beter voor mijn geestelijke gezondheid, want het vertrouwen in mijn eigen intellectuele capaciteiten daalde met de dag. Het moment was dan ook niet ver meer dat ik mij vrijwillig zou hebben aangemeld als triangelreiniger bij de jostie-band.

Merel kreeg meer dan 600 stemmen. Ik dacht "hé, wacht es effe!" Merel schrijft toch stukjes die zijn gericht op ongeveer (ik zeg: ongevéér) dezelfde groep lezers als die van Verbal Jam. Dat zijn mensen die tenminste begrijpen wat je schrijft.
Hier ligt dus nog enig lezerspotentieel. Bovendien is Tonie vandaag ook gestopt.
Ik zet mijn campagneteam meteen aan het werk!

[update] Zie hier de uitreiking van de i-book aan Merel Roze, met dank aan Martijn voor de link.

Ik hoop dat de BNN-methode op een dag nog eens wordt uitgelegd...

Tags: