Geloofd zij gerard spong

Zondag 08 December 2002 in categorie Criminaliteit en recht

Het is alweer een maandje of wat geleden, maar het blijft me bezighouden! Ik krijg het maar niet uit mijn gedachten, gek hè? Het ging om die zaak met de Albert Heijn medewerkers die een beroofjunk een bonusklap hadden verkocht. En wie verschijnt ineens op mijn televisiescherm? Gerard Spong, een van Neerlands duurste strafpleiters! Zijn kantoor, in de persoon van Mr. Soriano, blijkt de junk in kwestie te gaan verdedigen.

Ik gun iedereen adequate rechtsbijstand, dus ook een junk. Toch rijzen mijn wenkbrauwen op zo'n moment even tot vlak onder de haargrens. Want waar betaalt zo'n tiep dat van? Deze week vernam ik dat concurrent Moskowicz pakweg 500 Euro per uur rekent. Dat kan Gerard Spong natuurlijk niet op zich laten zitten, dus zijn tarief zal ook wel ergens in die buurt liggen.
De junk in kwestie zal weliswaar via een toevoeging procederen, maar als ik me goed herinner bedraagt de minimale eigen bijdrage daarvoor toch nog zo'n 55 Euro. De staat betaalt de advocaat, maar het zou mij verbazen wanneer deze meer dan 100 Euro per uur toegeschoven krijgt. En dus blijft het kantoor van Gerard Spong toch met een gaatje in de begroting zitten, lijkt mij zo.

Ik moet zeggen: Mr. Spong is flink in mijn achting gestegen! Zoveel compassie met de zwakste in de samenleving had ik nooit achter zijn pokerface gezocht. Advocaten mogen zelf geen reclame maken, daarom zal ik zijn altruïsme hier belonen met wat gratis publiciteit.
En dus, waarde lezers, mocht u ooit het slachtoffer worden van een zinloze klap voor uwe harses: bel Spong op stel en sprong!

Maar verdacht blijft het...

Tags: