de vrouw als huisdier

Vrijdag 13 September 2002 in categorie Satire

Dit lijkt een seksistische opmerking, maar bijgaande afbeelding plaatst hem hopelijk direct in de juiste context.
Op talloze plaatsen voelt men zich geroepen over mevrouw K. Schuurman te publiceren. Geen diepgravende verhandelingen, maar vooral foto's die blijkbaar een oververhittend effect op de mannelijke fantasie hebben. Hoewel ik natuurlijk niet mag uitsluiten de sommige dames er ook van genieten.

Maar terzake. Wanneer iedereen over deze dame schrijft, kan ik natuurlijk niet achterblijven. Want in het algemeen schrijf ik gaarne over dames, met dien verstande dat de regels van mijn goede smaak daarbij niet overtreden mogen worden. En toegegeven, mevrouw Schuurman is in dit opzicht een twijfelgeval.

Omdat er nogal wat auteursrechtelijke strubbelingen schijnen te zijn met betrekking tot het weergeven van afbeeldingen van mevrouw Schuurman en in het bijzonder haar royale accessoirepakket, eerst even de volgende gebruiksrechtovereenkomst. Aangezien mevrouw Schuurman in de meest letterlijke zin mag worden beschouwd als 'software', zal enige analogie met gangbare softwarelicenties u niet ontgaan.

Gebruiksrechtovereenkomst.
Eenieder die aanspraak maakt op het auteursrecht met betrekking tot foto's van mevrouw Katja Schuurman verklaart zich hierbij akkoord met het afbeelden van deze foto's op de site http://www.verbaljam.nl zonder dat daar enige geldelijke of andere vergoeding tegenover staat. Tevens wordt voornoemde site gevrijwaard van elke juridische actie met betrekking tot deze gebruiksrechtovereenkomst.

Zo, nu kunnen we tenminste veilig verder met ons onderwerp: de vrouw als huisdier. Want zoals u hieronder kunt waarnemen heeft Katja een hondenhalsband om.

<%image(katja.jpg|250|238|)%>


Allerlei vragen bestormen hier de argeloze toeschouwer. Zij mag dan een halsband om hebben, maar waar is haar hondenpenning? Betaalt haar baasje (whoever that may be) soms geen hondenbelasting? Wèl gaan zeuren over auteursrechten op foto's, maar zelf geen hondenbelasting betalen!

Volgende vraag: wat moet dat op dat aanrecht?!
Geen smoesjes dat je dorst hebt, want je waterbak staat in het halletje. Een weet je wel wat die luxe inbouwkeuken heeft gekost? Dat zal maar mooi worden als huisdieren zomaar op het dure aanrecht mogen springen!

En waarom hangen die uiers boven de wasbak? Silliconenlekkage? Trouwens, een hond hééft helemaal geen uiers en zeker niet dáár. Die horen meer naar achteren te zitten. En het aantal klopt óók niet. Elke andere teef heeft er minstens acht en meestal tien. Dat gaat bij jou niet passen, dat zie ik zó al! Voortaan effe nadenken voordat je met die siliconen aan de gang gaat.

Die teven van tegenwoordig hebben het trouwens maar tof! Onze hond kreeg vroeger een ouwe onderbroek van m'n vader om d'r kont als ze loops was, maar jij hebt zo'n hitsig stringdingetje.

En dan wil ik ook nog even kwijt dat er niks ergers is dan een ruftende hond! Zeker pens gegeten. Vandáár dat je zo met je kont omhoog naar de wasemkap staat!
Nou, hup, wegwezen! Nu van dat aanrecht af! Een hond hoort op de grond, zeiden wij thuis altijd...

Anders ga je terug naar 't asiel