komkommertijd

Dinsdag 16 Juli 2002 in categorie Politiek & Maatschappij

Gáát u hier maar eens Tijdloos Lezen! Ik zal u vertellen waarom.
Het is weer komkommertijd! Dat betekent dat menig medium slechts door één redacteur wordt bemenst. Die neemt de honneurs waar voor de collega's, de vakantielijders. Hijzelf gaat toch niet, omdat hij net in scheiding ligt. Of iets anders onbenulligs...

U merkt het zelf: véél komt er in de zomerperiode niet uit de redactielokalen. De televisie is het ergst. Die gaat herhalen!.
Al die detective-series waarbij we dader allang kennen en waarvan de inspecteur zélf inmiddels al in z'n graf ligt. U weet welke morsige figuur ik nu bedoel.
En dan ook nog eens stug volharden in dat irritante patroon van meerdere vervolg-delen. Wéér een week wachten!
Wat doet zo'n inspecteur trouwens de rest van de week? Een beetje uit z'n speurneus zitten vreten? Geen wonder dat de criminaliteit...
Ik leef me weer teveel in geloof ik. In elk geval is het knap ouderwets in deze tijd van snelle media om te moeten wachten op het vervolg.

Films zijn ook een uitkomst in tv-komkommerland. Films die we zó zat zijn dat zelfs de videotheek ze niet meer heeft. Nooit gedacht dat zelfs Eddy Murphy me zaggerijnig kon krijgen.

Wat ik helemáál niet snap is dat iedereen telkens weer naar die Tour de France gaat zitten kijken! Die herhalen ze nou al meer dan honderd jaar geloof ik! Wimbledon idem dito.
Er klopt iets niet aan deze observatie, maar 'k zie zo gauw niet wat. Laat maar zitten. Het goede nieuws is dat ze de Tour de France dit jaar voor het laatst herhalen, want Mart Smeets heeft nu eindelijk zelf een fiets.

De krant herhaalt nooit. Die verzint desnoods letterlijk elke dag wat nieuws. Want dàt zou u niet pikken, elke dag dezelfde krant in de bus. Waarom doet u dat dan wèl bij de tv? Jahaaa, dit zet u ineens aan het denken, hè? Geef maar toe!

Laat ik dus ook maar eens lamlendig doen en hier eveneens komkommertijd instellen. Ik maak het niet te gek, eerst maar eens een komkommerdagje op proef. Gaat u maar een herhaling lezen. Er staat hier genoeg om de hele tv-, radio- en krantenkomkommertijd door te komen!

Verbal Jam: de voordeligste manier van vakantie houden!