Tijd voor seizoensopruiming!

Zondag 02 Juni 2002 in categorie Kunst en Cultuur, Media

De afgelopen week kwam ik zappend even langs Jan-Douwe Kroeske en daar zat ondermeer Adam Curry. Gauw doorlopen dus. Ik heb niets tegen Curry persoonlijk, maar wel tegen zijn ongebreideld media-exhibitionisme.

Vanmorgen luisterde ik naar het onvolprezen geschiedenis-programma OVT, waarin een interview met de in 1995 overleden grafisch vormgever Helmut Salden. Deze man overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog zeventien detenties in gevangenissen, straf- en concentratiekampen. Na de oorlog werd hij bekend als boekomslag- en letter-ontwerper. Wie bijvoorbeeld delen uit de Russische Bibliotheek van Van Oorschot bezit, heeft ook Salden in de kast staan.

Stel uzelf de vraag: Heb ik eigenlijk wat te melden?

Ik zou onze ijdele Bekende Nederlanders eens het volgende in overweging willen geven: luistert u eens wat vaker naar de verhalen van mensen zoals Helmut Salden. Wees gerust, u hoeft niet lang te zoeken. Er zijn genoeg kandidaten uit heden en verleden beschikbaar.

Stel uzelf daarna eens een paar gewetensvragen: heb ik eigenlijk wel wat te melden in vergelijking met hen? Zou ik mijzelf eigenlijk niet kapot moeten schamen dat ik het Nederlands publiek lastig val met mijn leeghoofdig gebazel?

Uiteraard is een gang door de hel geen voorwaarde voor het recht op toegang tot de media, maar iets meer diepgang is toch wel het minste dat wij mogen verwachten.

Verbal Jam: voor een net internet en een opgeruimde ether!

Tags: