wat mannen willen

Vrijdag 26 April 2002 in categorie Satire

Een van onze lezeressen raakte geïnspireerd door een oude 'Viva-enquête voor mannen' en vraagt zich in navolging daarvan af wat 'mannen nu eigenlijk willen'. Wanneer de dames der schepping daar na duizenden jaren nu nóg niet achter zijn, zou ik de moed maar opgeven als ik hun was.

Viva publiceert een dergelijke enquête louter om de verkoopcijfers op te krikken. Wat de mannen antwoorden zal ze worst zijn.
Verbal Jam daarentegen laat haar lezeres(sen) natuurlijk niet in de kou staan!

Eerst de vragen waarom het gaat:

Willen jullie veel geld, dikke auto en mooie vriendin? Wat is trouwens een mooie vriendin? Jonger? Slank? Slim? Denken jullie echt de hele dag aan sex en willen jullie ook elke dag of is eens per week ook prima? Hoe belangrijk is je baan? Geeft je baan status? Zijn je vrienden belangrijker dan je partner?

Het is volslagen oninteressant dit aan Nederlandse mannen te vragen. Die geven alleen maar sociaal wenselijke antwoorden. We faxten ze daarom door aan de Saoudische sjeik Mahmoud El Ramshik. Na vertaling blijkt hij zeer openhartig:

"Ik heb veel geld, een harem vol dikke vriendinnen en dozijnen mooie kamelen. Een mooie harem is gemiddeld zeer jong, lekker vol en volgzaam. Slimheid is alleen belangrijk bij kamelen. Ik doe de hele dag aan sex want wat moet ik anders doen in deze zandbak? Eens per week ververs ik de harem en dat is prima. Ik ben erg belangrijk en ik heb veel status. Ik heb namelijk de meeste kamelen en de meeste vrouwen. Vrienden heb ik niet, want die komen toch alleen voor je harem.
Zo goed? Ik snap trouwens niet waarom jullie plotseling zo geïnteresseerd zijn in mijn kamelen..."


Viva Verbal Jam!