bedreigd

Zondag 07 April 2002 in categorie Satire

Eindelijk begrijp ik het beleid van deze regering. Dat heeft dan lang geduurd, zult u zeggen. Maar het is mij dan ook niet makkelijk gemaakt.

Oordeelt u zelf welke hersengymnastiek ik heb moeten doen om alles op een rijtje te krijgen. Ik hoop dat een volgende regering meer rekening houdt met mijn intellectuele beperkingen in deze.

Dank zij de vereniging Das & Boom weet ik dat er in het Limburgse natuurreservaat Sibbe vers gefokte korenwolf-hamstertjes zijn losgelaten. Het gaat hier namelijk om ernstig in hun voortbestaan bedreigde wezentjes.


Kijk eens aan! Toen ik dit vreugdevolle nieuws deze morgen via de radio vernam, viel bij mij eindelijk het euromuntje!
Het programma Vroege Vogels vertelde dat de korenwolf hoogstpersoonlijk door een staatssecretaris werd uitgezet. Van al die commotie werden de diertjes een beetje bang, dus haastten ze zich naar een bergje stro om onder te duiken. Begrijpelijk, zo'n uitzetting is niet mis.

Ein Aha-Erlebnis: Aha! Zóóóó werkt dat dus!
Asylzoekers zijn óók bedreigde wezens, zogezegd. Die worden óók uitgezet door een staatssecretaris. Die worden óók een beetje bang en gaan óók onderduiken. Alweer begrijpelijk, want zo'n uitzetting is niet mis.

Mij vallen de schellen van de ogen! De korenwolf krijgt na uitzetting de dringende suggestie zich rap te voort te planten.
Ongetwijfeld geeft men van staatswege de asylzoekers dezelfde goede raad mee! Het hele uitzettingsbeleid is er dus kennelijk op gericht dat er niet minder maar méér asylzoekers komen!
Wat hebben wij toch een slimme regering! Had ik het toch de hele tijd verkeerd begrepen!

Nu ik dit eenmaal goed snap ga ik me vastbijten in het volgende onderwerp: degenen die niet worden uitgezet. Een beetje lastig uiteen te zetten allemaal. Ze mogen namelijk niet allemaal bij elkaar wonen. Dat heet 'spreidingsbeleid'. Oftewel uiteenzetten.
Ik zie de vraagtekens nu in uw ogen. U volgt het niet meer. Ziet u wel hoe moeilijk ik het heb? Ik wed dat u die vorige alinea óók minstens twee keer moest lezen!

Logisch dan toch, die kloof tussen politiek en burger?