theezakkies

Maandag 14 Januari 2002 in categorie Gozertje

Ja, hoor: we zijn weer het lulletje! Ben ik die hele kerstvakantie goed doorgezwijnd, moet die ouwe me nu zo nodig weer te grazen nemen. Hij zit gewoon op me te loeren! Dus moet ik weer schrijven. Ik zeg natuurlijk niet wat ik in de vakantie allemaal heb uitgevreten, want daar weet hij niks van. En dat hou ik liever zo. Deze reden voor straf is al oneerlijk genoeg!
Gisteren was het zondag. Ik was vroeg wakker. Me vader en me moeder sliepen nog. Helemaal uitgeput van de vakantiebeurs zeker. Ik hoefde gelukkig niet mee.
Maar goed, het is elf uur en ik begin me te vervelen. Ik ga de slaapkamer binnen. "Slapen jullie nou nog? Mag ik naarbuiten?"
"Rot op," zegt m'n vader.
Ik trek de deur dus maar weer dicht, want als ie dat twee keer moet zeggen doet het meestal zeer. En daar heb ik geen zin in.
Maar ik zie Achmed al buiten dus ik wil ook. Ik ben slim en ik ga thee voor ze zetten. Alleen thee. Dat is wel genoeg. Ik ga niet overdrijven met een heel ontbijt, want dan ben ik straks elk weekend de lul. Je moet ze niet teveel in de watten leggen die ouders.
Ik ga weer naar binnen. Nu met theepot en twee bekers.
"Rot op!" zegt m'n vader weer. Hij ziet de thee. "O, zet daar maar even neer..."
"Wat?" hoor ik m'n moeder onder de dekens zeggen. Of onder m'n vader, dat kan ook. Hi hi.
"Hij heeft thee gezet..."
Zegt me moeder: "Wat lief, weet je wat, zet het maar in de huiskamer. Dan drinken we het zo daar wel..."
"Maar ik wil naar buiten! Mag ik naar buiten?"
"Doe wat je moeder zegt. Wegwezen graag!" zegt m'n vader. Ik dus maar weer weg met die theezooi en natuurlijk goed de klere erin.
Ik zet de thee op tafel in de huiskamer. Ik dacht, laat ik die theezak er maar uithalen, want tegen die tijd dat ze klaar zijn is het te sterk geworden. Krijg ik straks daar weer klachten over.
En toen kreeg ik wel een goed idee, vind ik van mezelf. Ik haal 't theezakje uit de pot en leg hem op een schoteltje. Toen hup naar de wc, tampon van m'n moeder gepikt, labeltje van het theezakje eraan, tampon in de theepot, labeltje hangt naarbuiten, deksel erop en toen maar stiekem snel de deur uit.
"Slaapkop. Je bent laat," zei Achmed.
"De thee wou niet trekken," zei ik.
Maar die Achmed moest natuurlijk weer wijs doen:
"Had je er twee zakkies in moeten hangen..."
Ik kwam dus even niet meer bij van 't lachen jonge toen ie dat zei... Zie je 't voor je?
Maar 's middags wel straf dus.