Archief: artikelen van

| Home |

 

aardbeienzalf

Maandag 22 Oktober 2001 in categorie Gozertje

Ik mag alles schrijven. Hij zal niks weghalen heeft hij beloofd. Ja, ja. Dat moet ik geloven. Wacht maar tot ik over kut en lul enzo begin. Of over de aardbeien in z'n kont. Kijken of ik dan nog zoveel moet schrijven. Hij zegt dat die dingen aambeien heten. Ik vond het al raar. Toen bij de apotheek vroeg hij of aardbeienzalf door het ziekenfonds werd vergoed. Dan ging hij een recept bij de dokter halen. Ja zeg, daar ga ik dus effe niet bij horen, bij zo'n man. Ik ga wel naar buiten. aardbeienzalf

de mafkees

Zondag 21 Oktober 2001 in categorie Gozertje

Ik moet alles eerst op een blaadje schrijven. Dan zet hij het voor me op internet. Hij gaat eerst alles zitten verbeteren. En de maand erboven. En netjes indelen. Anders sta ik voor gek, zegt ie. Sta ik toch wel. Met zo'n mafkees. de mafkees

20 oktober

Zondag 21 Oktober 2001 in categorie Persoonlijke notities

Mijn verjaardag vandaag. Maar het is nu na middernacht, dus we hebben het ergste alweer achter de rug. Taart en drank zijn op, het huis is weer leeg. De heerlijke rust die dan over je komt, daar kun je weer een jaar op vooruit.

Hieperdepiep...
20 oktober

het begin hiervan

Zaterdag 20 Oktober 2001 in categorie Gozertje

M'n vader heeft weer wat bedacht. Ik moet hier schrijven. Net strafwerk. En het ziet er waardeloos uit. Dit is toch geen kinderpagina? Toen ik zei dat ik het anders wilde kon dat niet.
Dan valt jouw bladzij uit de toon, zei hij.
Wat is uit de toon vallen?
Dat het niet op elkaar lijkt of niet bij elkaar past.
Dan kun je beter ook niet naast me op straat gaan lopen. Jij bent lelijk, ik niet. Jij valt dus uit de toon.
Als je groot bent word je net zo lelijk als ik. Zegt hij. Maar daar geloof ik niks van. Ik lijk gelukkig al op m'n moeder. het begin hiervan

Archief van dit log

Vrijdag 19 Oktober 2001 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname, Incrowd: over webloggen

Dat met die archieflinks werkt niet zoals gewenst. Daar ga ik maar eens iets anders op verzinnen.
Na ettelijke pogingen lukte het wel om de archieflinks actief te krijgen, maar de link die terug gaat naar de hoofdpagina levert alleen maar een directory listing op.
Tja, het had dus toch wel iets simpeler gekund.

Archief van dit log

ftp

Vrijdag 19 Oktober 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Ik heb dit weblog overgezet naar een ftp-server. 't Is gelukt, maar voor de argeloze thuiscomputeraar lijkt me dit toch wat hoog gegrepen. Hier moet je absoluut bedreven in zijn. Waarmee ik maar wil zeggen dat ik gelukkig geen argeloze thuiscomputeraar ben. Maar ik leef wel met ze mee. Hoewel: als het te simpel wordt krijg je misschien te veel slap geouwehoer. Dat was de reden dat ik al jaren geleden stopte met IRC.

Toch twijfel ik of ik argeloos ben...
ftp

Het taaltje

Woensdag 17 Oktober 2001 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Wat ik toch zo bijzonder irritant vind, is dat op de radio ineens bepaalde dingen anders gezegd worden dan we sinds jaar en dag deden. Berucht voorbeeld van al wat langer geleden is de uitdrukking 'de/het spits afbijten'. Zowat iedereen in Nederland zei altijd 'de spits afbijten', maar nee: op tv en radio werd het opeens 'het spits afbijten'. Heeft daar natuurlijk een redacteur gezeten die het niet zeker wist, het vervolgens in Van Dale opzocht en zag dat het allebei kon. Kortom, laten we dan maar weer eens bijdehand gaan doen en er 'het' van maken. En de rest van journalistiek Nederland begint het prompt na te blaten. Laten ze liever eerst maar eens opletten dat ze de klemtoon van allerlei woorden en uitdrukkingen goed leggen. Ik ben geen taalpurist, maar wat ze af en toe uitkramen...

Laatst weer een reclame op de radio: 'Het prospectus'. Krijg nou wat, denk ik, het is toch de prospectus? Toch maar even opzoeken. Blijkt inderdaad allebei te kunnen. Tientallen jaren heb ik iedereen de prospectus horen zeggen, maar nu gaat er weer een copywriter wijs zitten doen. De reclame valt daardoor op, zul je zeggen, maar ik onthoud alleen 'het prospectus'. De prospectus waarvan? Geen idee meer.

Misschien ben ik wat overgevoelig op dit punt. Thuis moet ik al telkens mijn vriendin verbeteren. Zij weet regelmatig niet of iets 'de' of 'het' moet zijn. Maar zij is een Israëlische allochtoon. Dan mag het.

Het taaltje